overspel (2 gevonden)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

personen- en familierechtrecht - Kinderen verwerkt in overspel. Dit onderscheid was van belang omdat tussen een in overspel of bloedschande verwerkt kind en zijn moeder geen burgerlijke betrekkingen bestonden. Voorts kon een in overspel of bloedschande geteeld kind door zijn vader niet erkend worden. Bij het verdrag van 12 september 1962, Trb. 1963, nr. 93, is bepaald dat tussen de moeder en het kind burgerlijke betrekkingen ontstaan door de aanduiding van de moeder in een geboorteakte als moeder van een natuurlijk kind. Een onwettig kind komt in familierechtelijke betrekking te staan met zijn moeder op het tijdstip van zijn geboorte en met zijn vader op het tijdstip van de erkenning.

nadere verklaring onwettig kind


Deel deze pagina met:      
Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

rechtswetenschap (rechtsgeschiedenis) - schending van de huwelijkse trouw door vreemd te gaan. Vroeger was ~ een juridische grond voor echtscheiding.


Deel deze pagina met:      
01-04-2019 - Juridisch Woordenboek Live!

Op 1 april 2019 is de nieuwe versie van het Nederlands juridisch woordenboek live gegaan. Het online juridisch woordenboek van het Amo Institute of Sciences is het grootste en meest geraadpleegde juridisch woordenboek van Nederland en België. Het woordenboek heeft meer dan 9.000 geverifieerde termen.

13-03-2019 - Juridischwoordenboek.nl in een nieuw jasje met verbeterde content

De Amo Institute Foundation heeft het bekende Juridischwoordenboek.nl van Lycaeus overgenomen. Lycaeus blijft o.a.s. als content provider betrokken bij de Amo Institute. In haar jaarplan voorziet de Amo Institute de livegang van een geüpdate versie van juridischwoordenboek.nl, dat met bijdragen van vele studenten en professionele juristen is ontwikkeld sinds 2002. Het vooruitzicht is dat de livegang in maart 2019 zal plaatsvinden.

05-03-2019 - Prof. dr. Anthonius Guilielmus Amo, Filosoof (ca. 1703 - ca. 1759)

Prof. Amo werd in Ghana geboren en belandde als tiener in Duitsland. Hij studeerde rechten en schreef het proefschrift "De iure Maurorum in Europa" (De rechten van zwarten in Europa). Daarnaast behaalde hij zijn doctoraat in de wijsbegeerte. Prof. Amo was de eerste zwarte hoogleraar in Europa. Naast rechten en filosofie was hij ook onderlegd in fysiologie, politiek, geschiedenis en astronomie. Hij sprak meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Engels. Op zijn 44ste keerde Prof. Amo terug naar Ghana. Het Amo Institute of Sciences dankt haar naam aan hem.

15-01-2019 - Student? Meld je aan als Researcher!

Volg je een wetenschappelijke opleiding, ben je geïnteresseerd in Recht, Economie, Bedrijfskunde, Politieke studies, Geschiedenis, Psychologie en/of andere sociale wetenschappen of geesteswetenschappen, en wil je je kennis vergroten? Heb je gevoel voor taal? En krijg je voldoening uit onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou! Klik hier voor meer info.