geld vervalst (1 gevonden)

Dutch geldvervalsing / geld vervalsen / geld vervalst

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

strafrecht - namaken en/of vervalsen van munten en bankbiljetten. ~ is strafbaar. Ook het vervaardigen, ontvangen of voorhanden hebben van benodigdheden om munten of bankbiljetten na te maken of te vervalsen is strafbaar. Voorts zijn ook het uitgeven, in voorraad hebben en nog een aantal gedragingen met vals of vervalst geld strafbaar, op voorwaarde van bekendheid met de valsheid of vervalsing.


Artikel 208 WvSr:

Hij die muntspeciën of munt- of bankbiljetten namaakt of vervalst, met het oogmerk om die muntspeciën of munt- of bankbiljetten als echt en onvervalst uit te geven of te doen uitgeven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie.


Artikel 209 WvSr:

Hij die opzettelijk als echte en onvervalste muntspeciën of munt- of bankbiljetten uitgeeft muntspeciën of munt- of bankbiljetten die hij zelf heeft nagemaakt of vervalst of waarvan de valsheid of vervalsing hem, toen hij ze ontving, bekend was, of deze, met het oogmerk om ze als echt en onvervalst uit te geven of te doen uitgeven, ontvangt, zich verschaft, in voorraad heeft, vervoert, invoert, doorvoert of uitvoert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen jaren of geldboete van de vijfde categorie.

Deel deze pagina met: