agentschap (4 gevonden)

Dutch agentschap

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

rechtswetenschap - neveninrichting van enige hoofdinrichting, hoofdbedrijf, filiaal, bijkantoor, succursale.Deel deze pagina met:      
Dutch agentschap van het Ministerie van Financiën English agency of the Ministry of Finance

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

ondernemingsrecht (financieel recht) - onderdeel van het Ministerie van Financiën, gevestigd in Amsterdam, onder meer verantwoordelijk voor de uitgifte en het beheer van langlopende schuldtitels van het Rijk. Hiertoe is het Agentschap zowel actief op de geldmarkt als op de kapitaalmarkt. (bron: DNB)Deel deze pagina met:      
Dutch Europees Defensieagentschap English European Defence Agency

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

internationaal recht (Europees recht) - Europese instantie met als taken de defensievermogens op het gebied van crisisbeheersing te ontwikkelen, de Europese samenwerking inzake bewapening te bevorderen en uit te breiden, de Europese technologische en industriële defensiebasis te versterken, een concurrerende Europese markt voor defensie-uitrusting tot stand te brengen en het onderzoek te bevorderen. Ingesteld op 12 juli 2004 in de betreffende (defensie) Europese Ministerraad. Zie Gemeenschappelijk optreden 2004/551/GBVB van de Raad van 12 juli 2004 betreffende de oprichting van het Europees Defensieagentschap.Deel deze pagina met:      
Dutch intergouvernementeel agentschap English intergovernmental agency

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

internationaal recht (volkenrecht) - intergouvernementele organisatie met speciale internationale verantwoordelijkheden. Bijv. UNESCO, de VN-organisatie gespecialiseerd in onderwijs en cultuur.Deel deze pagina met: