Benelux (8 gevonden)

Dutch Benelux / Belgisch-Nederlands-Luxemburgse Unie

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

internationaal recht (Europees recht) - grensoverstijgende samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg waarbij wordt gestreeft naar een regio zonder grenzen, omdat dit zorgt voor meer welvaart, mobiliteit, veiligheid en duurzaamheid. Van oorsprong een samenwerkingsverband tussen deze drie landen om onderling vrij goederen te kunnen transporteren en een uniform tarief te hanteren voor goederen van buiten de ~.



Deel deze pagina met:      




Dutch Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) / (oneigen.) Benelux-merkenbureau English Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

intellectueel eigendomsrecht (merkenrecht) - officiële instantie in de Benelux voor de registratie van merken. Het ~ is belast met de uitvoering van de Eenvormige Beneluxwet op de merken. Het is een openbare dienst die het Benelux-register beheert en het publiek uitsluitend informatie verstrekt binnen de wettelijke bepalingen. Op 19 maart 1962 ondertekenden Nederland, België en Luxemburg het Benelux-Verdrag inzake de warenmerken op basis waarvan de Eenvormige Beneluxwet op de merken tot stand kwam. De wet trad op 1 januari 1971 in werking. Krachtens dit Verdrag werd het ~ opgericht (zie boip.int).


1.2 bvie.

1.3 BVIE.




Deel deze pagina met:      




Dutch Benelux verdrag inzake de warenmerken / Benelux-Merkenverdrag (BMV) English Benelux Tready on Trademarks

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

rechtswetenschap (rechtsgeschiedenis) - verdrag van 19 maart 1962, waarin Nederland, België en Luxemburg afspreken een eenvormige wet op de merken en een Benelux merkenbureau in te voeren.



Deel deze pagina met:      




Dutch Benelux-Gerechtshof (BenGH) English Benelux Court of Justice

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

internationaal recht (Europees recht) - bij verdrag van 3 maart 1965 tot stand gekomen, heeft tot taak de eenheid te bevorderen bij de interpretatie van gemeenschappelijke rechtsregels die onder zijn bevoegdheid zijn gebracht. Bijv. inzake merken, dwangsom, autoverzekering, personenverkeer, vogelbescherming.



Deel deze pagina met:      




Dutch Benelux-merkenrecht English Benelux trademark law

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

intellectueel eigendomsrecht (merkenrecht) - het recht m.b.t. merken dat geldt in België, Nederland en Luxemburg. Het ~ is geregeld in de Eenvormige Beneluxwet op de merken. Het Benelux-merkenbureau (BMB) voert het ~ uit.


1.12 bvie.

1.16 BVIE.




Deel deze pagina met:      




Dutch Eenvormige Benelux-wet op de Warenmerken (Benelux-Merkenwet)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

- FOUTE BEWOORDING. Zoek Eenvormige Beneluxwet op merken (BMW)



Deel deze pagina met:      




Dutch Eenvormige Beneluxwet op merken (BMW)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

rechtswetenschap (rechtsgeschiedenis) - inmiddels vervallen wet van 19 maart 1962 houdende bepalingen omtrent de definitie en deponering van individuele en collectieve merken. Er bestaan een Benelux-depot en internationale depots.


nadere verklaring gemeenschapsmerkenverordeningen

niet gelijk aan Bekendmakingswet (Bmw)

hierarchische verhouding hoger Eenvormige Beneluxwet op Tekeningen of Modellen (BTMW)

Artikel 1 BMW:

Als individuele merken worden beschouwd de benamingen, tekeningen, afdrukken, stempels, letters, cijfers, vormen van waren of van verpakking en alle andere tekens, die dienen om de waren van een onderneming te onderscheiden.
Evenwel kunnen niet als merken worden beschouwd vormen, die door de aard van de waar worden bepaald, die de wezenlijke waarde van de waar beïnvloeden of die een uitkomst op het gebied van de nijverheid opleveren.


Artikel 6 BMW:

A.
1. Het Benelux-depot van merken geschiedt, hetzij bij de nationale diensten, hetzij bij het Benelux-Merkenbureau, met inachtneming van de vereisten en tegen betaling van de rechten, bepaald bij uitvoeringsreglement. Er wordt onderzocht of de overgelegde stukken aan de voor het vaststellen van een datum van depot gestelde vereisten voldoen en de datum van depot wordt vastgesteld. Aan de deposant wordt onverwijld schriftelijk mededeling gedaan van de vastgestelde datum van depot dan wel van de gronden voor het niet toekennen van een depotdatum.
2. Indien bij het depot niet is voldaan aan de overige in het uitvoeringsreglement gestelde vereisten wordt de deposant hiervan onverwijld schriftelijk in kennis gesteld onder opgave van de voorschriften waaraan niet is voldaan en wordt hij in de gelegenheid gesteld daaraan alsnog te voldoen binnen een bij uitvoeringsreglement gestelde termijn.
3. Het depot vervalt, indien niet binnen de gestelde termijn voldaan is aan de bepalingen van het uitvoeringsreglement.
4. Wanneer het depot geschiedt bij een nationale dienst zendt deze het Benelux-depot door aan het Benelux-Merkenbureau, hetzij onverwijld na ontvangst van het depot, hetzij nadat is vastgesteld dat het depot voldoet aan de gestelde vereisten.
B. Het Benelux-Merkenbureau verricht met betrekking tot het depot een onderzoek naar eerdere inschrijvingen overeenkomstig het bij uitvoeringsreglement bepaalde, tenzij de deposant een bewijsstuk kan overleggen dat een onderzoek naar eerdere inschrijvingen is aangevraagd of verricht binnen drie maanden voorafgaand aan het depot. In het laatste geval wordt een bij uitvoeringsreglement vastgesteld bedrag in mindering gebracht op het in onderdeel A, eerste lid, bedoelde recht.
C. Onverminderd de toepassing van artikel 6bis wordt het gedeponeerde merk voor de door de deposant vermelde waren ingeschreven, indien de deposant, na ontvangst van de resultaten van het onder B bedoelde onderzoek en binnen een bij uitvoeringsreglement te bepalen termijn, te kennen heeft gegeven zijn depot te handhaven. Aan de merkhouder wordt een bewijs van inschrijving verstrekt.
D. Het op artikel 4 van het Verdrag van Parijs of op het Verdrag tot oprichting van de Wereldhandelsorganisatie gegronde beroep op voorrrang wordt gedaan bij het depot of bij een bijzondere verklaring af te leggen bij het Benelux-Bureau, in de maand volgende op het depot, met inachtneming van de vormvereisten en tegen betaling van de bij uitvoeringsreglement bepaalde rechten. Het ontbreken van een dergelijk beroep doet het recht op voorrang vervallen.





Deel deze pagina met:      




Dutch Eenvormige Beneluxwet op Tekeningen of Modellen (BTMW)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

intellectueel eigendomsrecht (modellenrecht) - wet van 25 oktober 1966 houdende bepalingen omtrent de definitie van tekeningen en modellen en de inschrijving daarvan bij het Benelux-Bureau voor Tekeningen of Modellen of bij het Internationaal Bureau voor de bescherming van de industriële eigendom.


nadere verklaring model

niet gelijk aan Eenvormige Beneluxwet op merken (BMW)

hierarchische verhouding hoger Handelsnaamwet (HNW)

Artikel 2 btmw:

1. Van de bescherming uit hoofde van deze wet is uitgesloten datgene wat noodzakelijk is voor het verkrijgen van een technisch effect.
2. Het uiterlijk van bepaalde categorieën van voortbrengselen, ten aanzien waarvan de toepassing van de wet aanleiding zou geven tot aanzienlijke moeilijkheden, kan van de bescherming uit hoofde van deze wet blijvend of tijdelijk worden uitgesloten bij uitvoeringsreglement.


Artikel 3 btmw:

1. Onverminderd het in het Verdrag van Parijs tot bescherming van de industriële eigendom vastgestelde recht van voorrang of het recht van voorrang voortvloeiend uit het verdrag tot oprichting van de Wereldhandelsorganisatie, wordt het uitsluitend recht op een tekening of model verkregen door het eerste depot verricht binnen het Beneluxgebied en ingeschreven bij het Benelux-Bureau voor Tekeningen of Modellen (Benelux-depot), of ingeschreven bij het Internationaal Bureau voor de bescherming van de industriële eigendom (internationaal depot).
2. Indien bij samenloop van depots het eerste depot niet wordt gevolgd door de publikatie als bedoeld in artikel 9, onder 3) van deze wet of in artikel 6, onder 3) van de Overeenkomst van 's-Gravenhage betreffende het internationaal depot van tekeningen of modellen van nijverheid, verkrijgt het latere depot de rang van eerste depot.





Deel deze pagina met: